Zeker als amateurfotograaf dien je permanent wat bij te leren om de kwaliteit van je foto's te verbeteren. Je kan wel een aantal cursussen volgen maar je dient achteraf wel nog de nodige opbouwende kritiek te krijgen, samen met het passende advies om nog een stap vooruit te zetten. En waar kan je dan beter zijn dan in een fotoclub waar je onder vrienden je foto's kan bespreken en vooral de werken van anderen analyseren. En deze clubs kunnen zowel fysiek zijn als virtueel op het internet.

De eerste club waar ik actief lid van werd was de locale club Kreatief in buurgemeente Overijse (Jezus-Eik). Het was tijdens een locale tentoonstelling in 2006 dat ik de smaak te pakken kreeg en mijn eerste echte stappen zette in de fotografie.

Het grootste gedeelte van mijn tijd breng ik door met het digitale forum van Seniorennet : de Mailgroep Fotografie waar ik ondertussen ook Mentor van geworden ben. Met zijn ± 180 leden, zijn dagelijkse, wekelijkse, en maandelijkse wedstrijden, de vele raadgevingen van leden en bestuur, en zodra het mogelijk is, de uitstappen om te fotoshooten, heeft de tijd geen moment om stil te staan. Een aanrader voor alle 45-plussers die ook de passie voor fotografie hebben.


Belgische Federatie van Fotografen


Fotograaf in opdracht van lokaal bestuur Hoeilaart